ua en ru

Прокуратура розслідує інфекційну епідемію в Ялті

У Ялті слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури міста з'ясовують обставини захворювання городян гострим інфекційним захворюванням. Про це повідомили в прес-службі прокуратури АР Крим.

У Ялті слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури міста з'ясовують обставини захворювання городян гострим інфекційним захворюванням. Про це повідомили в прес-службі прокуратури АР Крим.

За інформацією прокурора Ялти Сергія Федоренка, кримінальне правопорушення кваліфіковано за ч. 2 ст. 325 КК України - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь. При цьому він додав, що зараз санітарно-епідеміологічною службою відібрані проби продуктів для встановлення джерела захворювання. Разом з цим з числа можливих джерел епідемії виключена вода, в якій не виявлено патогенної мікрофлори.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Нагадаємо, що за минулий тиждень в інфекційне відділення Ялтинської міської лікарні надійшли 40 осіб, у тому числі діти. Діагноз 30-ти госпіталізованих - гостра кишкова інфекція, діагноз ще 10 осіб уточнюється.

Головний державний санітарний лікар Ялти Віталій Задорожний повідомив, що в оперативному порядку Ялтинське міжміське управління Держсанепідслужби та міськводоканал взяли близько 30 проб води. Лабораторний аналіз показав, що вода в повній мірі відповідає санітарним нормам. На аналіз також взяли проби продуктів харчування з об'єктів роздрібної торговельної мережі, а також продукції, що реалізується на стихійних ринках.

За даними виконуючого обов'язки начальника міського управління охорони здоров'я Наталії Березовської, стан госпіталізованих оцінюється як середнього ступеню тяжкості: "Хворих з важкою формою захворювання у відділення не надходило. Захворювання характеризується гострим початком і достатньо швидким поліпшенням стану, який наступає буквально на другу - третю добу. Вже зараз спостерігається позитивна динаміка".