ua en ru

Прокуратура Криму почала кримінальне провадження щодо нових затримань

Прокуратура Криму почала кримінальне провадження щодо нових затримань Фото: Сервер Мустафаєв (facebook.com/server.mustafayev)

В окупованому Криму затримали представника "Кримської солідарності" Мустафаєва та активіста Смаїлова

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала досудове розслідування щодо затримання в окупованому Криму координатора "Крымской солидарности" Сервера Мустафаєва та кримського татарина, мусульманина Едема Смаїлова, "підозрюваних" російськими силовиками в причетності до забороненої організації "Хізб ут-Тахрір". Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Як стало відомо з заяви, представники незаконно створених органів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим м. Бахчисарай і м. Долинне (АР Крим), 21 травня порушуючи право на недоторканність житла за попередньою змовою групою осіб, з загрозою застосування зброї, провели обшуки за місцем проживання Сервера Мустафаєва та Едема Смаїлова. В подальшому вказані особи були затримані за підозрою участі їх у діяльності "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в наглядовому відомстві повідомили, що з заявою про скоєння злочину звернулося Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Нагадаємо, 21 травня в окупованому Бахчисараї спецслужби Російської Федерації провели обшуки і затримали двох кримськотатарських активістів, в тому числі і представника "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва, за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір". Пізніше підконтрольний Росії Київський районний суд заарештував Мустафаєва. За словами адвоката, Мустафаєва заарештували на 20 діб до 9 червня.