Прокуратура Київської обл. вимагає повернути державі землі Канівського водосховища на 120 млн грн

Прокуратура Київської області пред'явила до Обухівського районного суду позов з вимогою витребувати 37 га земель водного фонду з незаконного володіння на користь держави.

Прокуратура Київської області пред'явила до Обухівського районного суду позов з вимогою витребувати 37 га земель водного фонду з незаконного володіння на користь держави. Загальна вартість земель становить майже 120 млн грн, йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

"Установлено, що упродовж 2008 р. Обухівська районна державна адміністрація протиправно передала ряду громадян для ведення особистого селянського господарства землі водного фонду в межах Козинської селищної ради, а саме, прибережну захисну смугу Канівського водосховища та окремі його острови. Деякі земельні ділянки накладаються навіть на водне плесо водосховища. У подальшому, адміністрація змінила цільове призначення земельних ділянок на землі для ведення садівництва, а фактично - під котеджну забудову. Передача вказаних земель з державної власності у приватну, а також зміна цільового призначення відбулися із порушенням чинного законодавства, яким заборонено надавати землі водного фонду у приватну власність", - йдеться у повідомленні.