ua en ru

Прокуратура Київської обл. проводить перевірку за фактом ДТП за участю міліціонера

 

Прокуратура Київської області проводить перевірку за фактом ДТП, що сталася 2 вересня 2012 року на 96 кілометрі автодороги Київ-Знамянка, у селі Зеленьки Миронівського району Київської області за участі автомобілів Opel Astra під керуванням міліціонера - водія сектора ресурсного забезпечення Миронівського РВ ГУ МВС України в Київській області та автомобіля Honda Accord, повідомляє прес-служба прокуратури.

На даний час водій та пасажир Honda перебувають на стаціонарному лікуванні в Богуславській центральній районній лікарні, у них діагностовано закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, садна тіла.
З місця події обидва автомобілі вилучено.

Перевірку в порядку ст. 97 КПК України за вказаним фактом проводить заступник прокурора Миронівського району.

"В ході перевірки працівниками прокуратури додатково оглянуто місце події, відібрано пояснення в учасників ДТП та очевидців події, потерпілих направлено для проведення судово-медичного обстеження.
З метою повного і всебічного вивчення обставин, що призвели до ДТП, зокрема, для встановлення чи перебували водії автомобілів у стані сп'яніння, у них відібрано зразки крові, призначено дослідження у Київському обласному психонаркологічному диспансері. На даний час результати дослідження не надійшли", - йдеться в повідомленні відомства.

Рішення про ступінь відповідальності винної особи буде прийнято у передбачені законом строки після отримання експертного висновку про тяжкість отриманих потерпілими тілесних ушкоджень.

Кримінальний кодекс України передбачає, що у випадку порушення правил безпеки дорожнього руху, що не призвело до загибелі людей, винна особа несе покарання у вигляді обмеження волі до трьох років.

Читайте також: Прокуратура Київської області направила до суду справи семи винуватців ДТП