ua en ru

Прокуратура Київської обл. направила в суд справу злочинної групи, що привласнила 10 млн грн вкладників банків

Прокуратура Київської обл. затвердила обвинувальний висновок та направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням трьох осіб, які привласнили кошти в особливо великому розмірі ( більше 10 млн грн), що належали фізичним особам-вкладникам банку. Про це повідомляє прес-служба Київської прокуратури.

Обвинувачені склали організовану злочинну групу, яка діяла упродовж 2010-2011 рр. на території м. Біла Церква.
"Учасники групи, використовуючи злочинні схеми, вносили завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, складених від імені банку, про дострокове повернення вкладникам депозитів, а також підробляли їх підписи про отримання грошових коштів. Незаконними діями учасників організованої групи вкладникам банку заподіяно збитки на суму понад 10 млн грн", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Двом учасникам організованої групи обрано запобіжний захід - взяття під варту. Дії злочинного угрупування кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч.2 ст. 366 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення вчинене у складі організованої групи, санкція за які передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: В Києві прокуратура зобов'язала контролерів перевірити забудовника житлового комплексу "Чотири сезони"