ua en ru

Прокуратура Києва з початку 2012 р. порушила 42 кримінальні справи проти керівників підприємств через невиплату зарплати

Прокуратура Києва з початку року порушила 42 кримінальні справи відносно керівників підприємств через невиплату працівникам заробітної плати. Про це на підсумковій колегії у прокуратурі міста Києва повідомив прокурор міста Києва Анатолій Мельник, передає прес-служба прокуратури.

"Загалом з початку року прокуратурою столиці порушено 42 кримінальні справи відносно керівників підприємств, які безпідставно не виплатили своїм працівникам зарплатню (36 справ уже скеровано до суду), за реагування прокуратури шляхом представницької та правозахисної діяльності виплачено майже 100 млн грн заборгованості, до відповідальності притягнуто 110 посадовців підприємств, винних у порушенні конституційних прав громадян", - сказав Мельник.

Нагадаємо, як свідчить статистика, заборгованість по виплаті зарплатні у Києві становить 68 млн грн.
Причиною цьому є те, що 70 % відсотків боргу належить підприємствам оборонно-промислового комплексу, які фінансуються з державного бюджету та не мають державних замовлень.

Зазначимо, заборгованість по виплаті зарплати в Україні за травень 2012 р. зменшилася на 1,47% - до 999,8 млн грн.