ua en ru

Прокуратура Ірану заводить кримінальну справу проти менеджементу Telegram

Прокуратура Ірану заводить кримінальну справу проти менеджементу Telegram Фото: Telegram (flickr.com/DesireeCatani)

Мессенджерами користуються терористичні організації, а також злочинні групи

Влада Ірану заводить кримінальну справу проти менеджменту месенджера Telegram. Про це повідомляє іранське агентство ISNA.

Під час засідання ради при прокурорі Тегерану було заявлено, що мессенджерами користуються терористичні організації на кшталт ІДІЛ, а також злочинні групи.

Крім цього, заявив прокурор Тегерана Аббас Джафарі Долатабаді, Telegram використовують для поширення дитячої порнографії, торгівлі наркотиками і людьми.

У свою чергу, засновник Telegram Павло Дуров у своєму Twitter заявив, що здивований повідомленнями про порушення справи в Ірані.

"Ми активно блокуємо терористичний та порнографічний контент в Ірані. Думаю, причини (порушення справи - ред.) криються в іншому", - написав він.

Також Дуров повідомив, що зв'язався з модераторами Telegram, які запевнили, що щодня блокують більше тисячі каналів, чатів і ботів, з порнографічним або терористичним контентом.

Нагадаємо, в минулому році іранська влада заблокувала "Яндекс" через можливість знайти інформацію, що не відповідає ісламським цінностям.