ua en ru

Прокуратура хоче притягнути до відповідальності 4 суддів за перешкоджання розслідуванню справ проти ДНР

Прокуратура хоче притягнути до відповідальності 4 суддів за перешкоджання розслідуванню справ проти ДНР

Органами прокуратури Донецької області до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України спрямовані заяви про притягнення чотирьох суддів до дисциплінарної відповідальності. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Так, встановлено факти того, що зазначені судді не завжди дотримувалися вимог Конституції та законів України, а це своєю чергою не дозволило забезпечити справедливий і неупереджений розгляд судових справ.

"Зокрема, неодноразово судді виносили рішення про відмову в задоволенні клопотань слідчих, які в установленому законом порядку намагалися отримати доступ до певних документів, у тому числі електронних, які необхідні для розслідування злочинної діяльності терористичної організації "ДНР"", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, судді фактично блокували подальше розслідування у кримінальних провадженнях, які є суспільно важливими. В окремих випадках, такі істотні порушення норм процесуального права унеможливили повне розслідування кримінальних проваджень та притягнення винних осіб до відповідальності.

В даний час заяви знаходяться на розгляді Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Нагадаємо, як повідомлялося сьогодні, в самопроголошеній "Донецької народній республіці" створюють військово-польові суди.