ua en ru

Прокуратура Грузії заявила про причетність Саакашвілі до вбивства мільярдера Патаркацишвілі

Прокуратура Грузії заявила про причетність Саакашвілі до вбивства мільярдера Патаркацишвілі Фото: Михайло Саакашвілі (Віталій Носач, РБК-Україна)

У прокуратурі заявили, що вбивство мільярдера було санкціоновано Саакашвілі

У прокуратурі Грузії заявили, що вбивство мільярдера Бадрі Патаркацишвілі було санкціоновано Михайлом Саакашвілі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прокуратуру країни.

Повідомляється, що у розпорядженні правоохоронців виявилися дві аудіозаписи, на одній з них підозрювані нібито обговорюють отруєння речовиною, яка викликала ефект природної смерті.

"Під час розмови Г. Д. (один з підозрюваних,- ред.) підтверджує, що питання підготовки вбивства санкціоноване Михайлом Саакашвілі, так як Бадрі Патаркацишвілі був політичним опонентом та ворогом керівництва. Згідно запису, також встановлено, що ліквідацію повинен був здійснити ДКЛ (департамент конституційної безпеки, - ред.)", - йдеться в заяві грузинської прокуратури.

Також із записів випливає, що один з підозрюваних намагався зробити співучасником вбивства бізнесмена одного з його охоронців.

Крім того, на другий аудіозаписи "всі питання щодо методів ліквідації узгоджуються з екс-міністром МВС і екс-міністром оборони Грузії". Зокрема, на записі нібито обговорюються умови для вбивства бізнесмена, встановлюються люди, які входять в його оточення, особистості охоронців, а також щоденний маршрут мільярдера. На цій же записи нібито обговорюються версії вбивства.

Відзначимо, що на своїй сторінці в Facebook Саакашвілі відкинув свою причетність до отруєння Патаркацишвілі. Зокрема, він назвав абсурдними нові звинувачення проти нього грузинської прокуратури.

Нагадаємо, в серпні 2014 року Тбіліський міський суд заочно заарештував колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі на період слідства, задовольнивши таким чином клопотання прокуратури. 28 липня прокуратура Грузії порушила стосовно Саакашвілі кримінальну справу про розгін демонстрації опозиції 7 листопада 2007 року, розгром телекомпанії "Імеді" і "заволодіння майном", що належить Бадрі Патаркацишвілі.