ua en ru

Прокуратура Дніпропетровської обл. направила до суду справу про суддю, який збив пішохода

Прокуратурою Дніпропетровської області закінчено розслідування направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням голови одного з міських судів у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

14 квітня 2012 р. суддя, керуючи автомобілем та рухаючись по автодорозі від с. Шолохово в напрямку м. Орджонікідзе, скоїв наїзд на пішохода, який внаслідок отриманих тілесних ушкоджень помер на місті.

Санкцією ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Прокуратурою Дніпропетровської області направлено лист до Генеральної прокуратури України з проханням про звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з мотивованою постановою про відсторонення вказаної особи від займаної посади.

Читайте також: Прокуратура Київської обл. проводить перевірку за фактом ДТП за участю міліціонера