ua en ru

Профільна міжвідомча рада рекомендувала Міноборони виявити додаткові смуги радіочастот, придатні для потреб цифрового ТБ.

Міжвідомча рада з координації здійснення заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення рекомендувала Міністерству оборони України провести інвентаризацію радіочастотного ресурсу, виділеного для радіомовної радіослужби, з метою виявлення додаткових смуг радіочастот, придатних для потреб цифрового телебачення. Таке рішення було ухвалено в ході засідання Міжвідомчої ради 2 лютого ц.р.

Учасниками засідання підтримали пропозицію Держзв'язку про початок тестової експлуатації мережі цифрового телерадіомовлення у Дніпропетровську, Львові, Чернігові, Вінниці, Запоріжжі, Сімферополі, Миколаєві, Тернополі та Ужгороді, а також розробити та подати на розгляд Міжвідомчої ради пропозиції щодо поширення експериментального мовлення на інші регіони України.

Згідно з прийнятим рішенням, Концерн РРТ має подати до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заяви на отримання необхідних дозвільних документів та ліцензій на здійснення діяльності як оператора телекомунікацій у сфері телебачення і радіомовлення та провайдера програмної послуги.