ua en ru

Профільний комітет Ради не виявив ознак корупції у законопроекті про відпустки в зоні АТО

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції не знайшов корупційної складової у законопроекті №1543 "Про внесення зміни до статті 25 закону України "Про відпустки" (щодо відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення антитерористичної рації)". За відповідний законопроект депутати проголосували сьогодні на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

Проектом акта передбачається частину першу статті 25 закону України "Про відпустки" доповнити положенням про право працівників, які працюють на території проведення антитерористичної операції, на отримання відпустки без збереження заробітної плати на весь період проведення такої операції з урахуванням часу, необхідного для повернення на місце роботи після прийняття рішення про її припинення.

Як повідомляється, проект закону України підготовлений з метою врегулювання на законодавчому рівні питань збереження трудових відносин та надання відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення антитерористичних операцій.

Нагадаємо, 4 липня 2014 р. народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 4079а, який врегульовує надання військовим відпуски в особливий період.

Президент України Петро Порошенко підписав цей закон 22 липня 2014 р.