ua en ru

Профільний комітет пропонує ВР відхилити проект закону, що скасовує для пільговиків автостанційний збір

Комітет з питань транспорту і зв'язку рекомендує Верховній Раді відхилити проект закону про внесення змін до статті 36 закону "Про автомобільний транспорт" щодо звільнення осіб, які мають право на безкоштовний проїзд, від сплати автостанційного збору, повідомляє прес-служба парламенту.

Законопроектом (№10081) передбачається звільнити осіб, які мають право на безкоштовний проїзд автомобільним транспортом, від сплати автостанційного збору.

Члени комітету зауважили, що реалізація законопроекту призведе до збільшення видаткової частини Державного та місцевих бюджетів у зв'язку із необхідністю відшкодування витрат власників автостанцій, пов'язаних із обслуговуванням пільгових категорій громадян. На їхню думку, звільнення пільгових категорій громадян від сплати автостанційного збору без відшкодування відповідних витрат з бюджету погіршить фінансовий стан автостанцій, на утримання яких використовується зазначений збір.

Народні депутати також зазначили, що до законопроекту не подано фінансово-економічного обгрунтування та пропозицій про зміни до законодавчих актів України щодо скорочення витрат бюджету та/або джерел додаткових надходжень до бюджету для досягнення його збалансованості, що є порушенням частини першої статті 27 Бюджетного кодексу України.