ua en ru

Торги євро відбувалися сьогодні за курсом, близьким до 10-місячного мінімуму щодо долара США; ранд дешевшав; песо Мексики зростало.

За даними огляду курсів 16 найбільше купованих валют країн світу, що його готує Bloomberg, торги євро відбувалися сьогодні за курсом, близьким до 10-місячного мінімуму щодо долара США, після того як президент Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше заявив, що допомога для країни єврозони з боку будь-якої сторонньої структрури, такої як Міжнародний валютний фонд, - це "дуже, дуже погано".

Південно-африканский ранд впав щодо всіх решти найбільше купованих валют, після того як центральний банк ПАР несподівано зменшив облікову ставку. Мексиканське песо знову зростало щодо інших 16 найбільш купованих валют, оскільки показники безробіття за лютий у Мексиці скоротилися більше, ніж прогнозували.

Лідери зони євро зустрічалися в Брюсселі, щоб обговорити французько-німецький надзвичайний план сполучення позики від МВФ та двостороннього кредиту задля допомоги Греції впоратися з бюджетним дефіцитом.

Ринок не цікавить, що "Франція та Німеччина говорять, що вони мають основу для плану підтримки Греції з залученням МВФ", - каже Джон Каррен, торонтський віце-президент фірми CanadianForex Ltd. - "Це схоже на: "Я теж маю план, як виграти в лотерею". Покажіть нам щось, що працює".