ua en ru

Продажі французької Carrefour в I півріччі 2012 р. збільшилися на 0,9% - до 43,7 млрд євро

Обсяг продажів французького ритейлера Carrefour за підсумками першого півріччя 2012 р. виріс на 0,9% - до 43,7 млрд євро, при цьому зіставні продажі компанії без урахування валютних коливань збільшилися на 0,4%, говориться у звіті Carrefour.

Продажі ритейлера за підсумками II кварталу 2012 р. скоротилися на 0,3% і склали 21,72 млрд євро (такий же показник без урахування коливань курсів зменшився на 0,5%).

Carrefour відзначає, що високі показники за звітне півріччя обумовлені збільшенням продажів на ринках, що швидко розвиваються, особливо в Латинській Америці і Азії, де продажі Carrefour за перше півріччя 2012 р. зросли на 5,3% і 9,4% відповідно.

На європейських ринках, навпаки, спостерігалося скорочення продажів за рахунок падіння попиту в охоплених борговою кризою Іспанії та Італії, а також у Франції, де відзначається зниження попиту на непродовольчі сезонні товари.

Carrefour SA - другий за ринковою капіталізацією рітейлер після американської Wal-Mart Stores, поєднує різноманітні формати магазинів: гіпермаркети, супермаркети, дискаунтери, цілодобові і дрібнооптові магазини.