ua en ru

Продали немовлят іноземцям на 1,2 млн євро: правоохоронці викрили банду

Продали немовлят іноземцям на 1,2 млн євро: правоохоронці викрили банду Фото: власники приватної клініки організували "схему" продажу дітей на 1,2 млн євро (mvs.gov.ua)

Правоохоронці викрили "схему" продажу дітей іноземцям. Шістьом фігурантам, які встигли "заробити" на цьому 1,2 млн євро, повідомили про підозру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МВС.

Встановлено, що до складу групи входили двоє організаторів - засновників приватної клініки. Вони вербували малозабезпечених жінок для участі у програмі так званого "сурогатного материнства".

"Народжувати немовлят жінки виїжджали до Чехії. Водночас у жодних документах не йшлося про сурогатне материнство, натомість вказувалося, що немовлята народжені за стандартною процедурою. У свідоцтві про народження дітей матір’ю зазначалася громадянка України, а батьком - іноземець", - розповіли у поліції.

Так, після чого "сурогатних матерів" примушували видати себе за біологічних та оформити відмову від батьківських прав на користь іноземців.

Відомо, що за такі "послуги" організатори отримували 50-70 тисяч євро, а за 3 роки своєї "діяльності" їм вдалося отримати від продажу немовлят понад 1,2 млн євро.

Наразі проведено 20 санкціонованих обшуків у клініці та за місцями мешкання фігурантів. Правоохоронці вилучили документи та печатки медичних закладів, а також автомобілі преміум-класу.

Шістьом фігурантам уже оголошено про підозри у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) ККУ.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такого.

Суд вирішуватиме питання про обрання запобіжних заходів фігурантам у вигляді взяття під вартою з можливістю внесення застави в сумі 50 млн гривень кожному.

Фото: власники приватної клініки організували "схему" продажу дітей на 1,2 млн євро (mvs.gov.ua)