ua en ru

Прикластися до плащаниці Божої Матері у Спасо-Преображенському соборі прийшли 5-6 тис. людей (фото, відео)

Прикластися до плащаниці Божої Матері у Спасо-Преображенському соборі в Єлизаветинському парку Києва прийшли 5-6 тис. осіб. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Черга розтягнулася від автобусної зупинки, не відлякав людей навіть дощ. Охоронцям довелося закрити ворота собору, щоб уникнути тисняви.

Фотогалерею дивіться ТУТ

Окремою подією став візит глави УПЦ МП митрополита Володимира, до якого кожен прагнув підійти для взяття благословення.

Плащаниця буде знаходитися в соборі до завтрашнього дня.

"Рішення про те, щоб плащаниця знаходилася у Спасо-Преображенському соборі - це рішення особисто блаженнійшого митрополита Володимира. Плащаниця буде в двох місцях - у Києво-Печерській Лаврі і Спасо-Преображенському соборі. Це його рішення, ви самі бачите, яка кількість народу зібралася. Я думаю, що це рішення блаженнійший ухвалив, враховуючи величезну кількість мозаїчної роботи, виконаної для прикрашення храму. Це дійсно унікальний храм в цьому плані", - сказала голова парафіяльної ради, кандидат у народні депутати Ігор Лисов.

При цьому він додав: "Цей храм блаженнійший освятив два роки тому. Вчора у храму був день народження, оскільки за день до свята Покрову в 2010 р. блаженнійший його освятив".