ua en ru

У передмісті Дніпра браконьєр глушив рибу бойовими гранатами

У передмісті Дніпра браконьєр глушив рибу бойовими гранатами Фото: колаж РБК-Україна

Поліцейські затримали браконьєра з бойовою гранатою в кишені

У передмісті Дніпра 44-річний раніше судимий чоловік глушив рибу з допомогою бойових гранат. Про це передає відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Як йдеться у повідомленні, раніше судимий браконьєр купив три бойові гранати РГД-5 і відправився на рибалку.

"Співробітники відділення поліції в річковому порту "Амур-Гавань" під час патрулювання узбережжя почули гучний вибух і виявили поблизу чоловіка на надувному човні. Всередині човна знаходилися сітка і кілька рибин. З кишені штанів 44-річного браконьєра поліцейські вилучили ще одну гранату з запалом. За словами раніше судимого чоловіка, він придбав боєприпаси для глушіння риби. Коли зрозумів, що його затримали, спробував "домовитися" з правоохоронцями. Порушника доставили у відділення поліції", - повідомляє прес-служба поліції.

Правоохоронці додали, що до затримання чоловік вже встиг використати 2 гранати РГД-5 для глушіння риби. Кидання другий гранати поліцейські навіть встигли зафіксувати на відео.

За незаконне зберігання боєприпасів йому загрожує кримінальна відповідальність, передбачена ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Одесі правоохоронці під час проведення посилених заходів з охорони громадського порядку обнаружили у чоловіка предмет, зовні схожий на гранату.