ua en ru

Причиною масового отруєння школярів у Луганській області став стафілокок

Причиною масового отруєння школярів в Луганській області України стало стафілококове забруднення. Про це повідомив на прес-конференції голова Державної санітарно-епідеміологічної служби, головний державний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко. За його словами, носієм інфекції є працівниця харчоблоку гімназії. "На 90%, що це стафілококове забруднення і що носієм стафілокока є працівниця харчоблоку, яка роздавала їжу", - сказав він. Цей збудник інфекції висіяв у 8 з 20 дітей, у яких брали проби.
"Враховуючи, що жодна дитина не перебувала у важкому стані, жодна дитина не була у реанімації, більшість була в середньому, ближче до легкого, стані, наслідків для здоров'я ні для кого з дітей з ціїє краснодонської нагоди не буде, ми в цьому впевнені", - зазначив голова ДержСЕС. Пономаренко повідомив, що всі діти, які нині залишаються в міській лікарні №2, будуть виписані сьогодні до кінця дня або завтра вранці.
У Луганській області України 18-19 жовтня госпіталізовано 49 учнів 1-4 класів Краснодонської міської гімназії з попереднім діагнозом "гострий гастроентерит або харчова токсикоінфекція". Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив створити комісію для розслідування.