ua en ru

Причиною аварії вертольота, в результаті якої загинув глава МВС Мексики, стала помилка пілота

Причиною краху вертольота, в результаті якого загинув глава МВС Мексики Франсиско Блаке Мора і ще 7 осіб, стала помилка пілота. Про це говориться в остаточній доповіді, яка цитує Associated Press.

Генеральний директор аеропортів і допоміжних служб Мексики Хільберто Лопес Мейер повідомив, що при розслідуванні не було виявлено механічних проблем, так само як і слідів вибуху. Вертоліт летів крізь туман при майже нульовій видимості, коли пілот змінив курс, і вертоліт врізався в схил гори. За словами Мейера, без зміни курсу не було б аварії.

Мора був другим міністром МВС в уряді Феліпе Кальдерона, який загинув в авіакатастрофі, і більшості мексиканців буде важко прийняти це за збіг.

Мора очолив мексиканське МВС в січні 2010 р. Він був ініціатором заміни паспортів громадян країни на посвідчення особи нового зразка. До них вносилися відбитки пальців власника і дані про веселкову оболонку його очей. Нові паспорти було набагато важче підроблювати. Крім того, Мора неодноразово виїжджав в "проблемні" мексиканські штати для переговорів з місцевою владою. Незадовго до аварії вертольота мексиканського глави МВС в країні був затриманий один з лідерів злочинного угрупування Синалоа Овідіо Лимон Санчес, за арешт якого США оголосили нагороду у розмірі 5 млн дол.

Нагадаємо, аварія сталася в листопаді 2011 р. Машина, яка зазнала катастрофи, відносилася до типу вертольотів Super Puma. Міністр прямував на конференцію за участю слідчих Мексики, яка повинна пройти в штаті Морелос. У аварії також загинув заступник міністра внутрішніх справ Мексики Феліпе Самора.

Читайте також: За уточненими даними, на борту військово-транспортного літака, що розбився на півдні Франції, знаходилися 6 осіб