ua en ru

При нинішніх обсягах фінансування програма "Доступне житло" виконана не буде, - експерт

З сьогоднішнім рівнем фінансування заходів з реалізації програми будівництва доступного житла, дана програма в Україні виконана не буде. Про це в ході сьогоднішнього круглого столу "Державна житлова політика України: Проблема соціально-економічної ефективності" заявив старший консультант відділу соціальної політики Національного інституту стратегічних досліджень Олег Білевський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Програма будівництва доступного житла передбачає фінансування в обсязі до 28 млрд грн і передбачає будівництво 266 тис. одиниць житла. На сьогоднішній день зрозуміло, що ця програма виконана не буде не тільки в результаті мізерних обсягів її фінансування. Так, у 2012 р. на цю програму було виділено лише 200 млн грн і це дає можливість забезпечити близько 1,5 тис. сімей. Але це 0,1% від тієї кількості сімей, які перебувають у квартирній черзі", - сказав Білевський.

Крім того, експерт зазначив, що найбільшою проблемою є низький рівень соціальної доступності програми будівництва доступного житла. "Наші розрахунки показують, що поріг доходів сім'ї, який дозволяє їй взяти участь у цій програмі складає більше 12 тис. грн. Це в в 2-4 рази вище, ніж в середньому по Україні", - сказав Білевський.

Читайте також: В Україні необхідно будувати більше муніципального, соціального і орендного житла, - Лисов