ua en ru

Президент Бразилії закликав Україну створити СП на території Бразилії з виробництва міндобрив.

Президент Бразилії Лула да Сильва закликав українську сторону створити спільне підприємство на території Бразилії з виробництва мінеральних добрив. Про це він заявив, виступаючи у Торгово-промисловій палаті України, передає кореспондент РБК-Україна.

Він закликав також українську сторону об'єднати зусилля у виробництві етанолу. За його словами, ця співпраця є перспективно, оскільки потреба у етанолі як паливі, з року в рік зростає в Європі. Крім того, він заявив про необхідність поглиблення співпраці України та Бразилії по широкому спектру економічних відносин для протистояння економічній експансії США у Бразилії та країн ЄС в Україні. "Ми не хочемо, щоб США все скупили у Бразилії, також ви не хочете, щоб країни ЄС все скупили у вас", - сказав він.

В свою чергу Президент України Віктор Ющенко зазначив, що Україна зацікавлена в бразильських інвестиціях по розбудові морського порту в Одесі.

За участі президентів також сьогодні було підписано угоду про співпрацю між ТППУ та Федерацією промисловості штату Санта-Катаріна (Бразилія).