ua en ru

Президент Венесуели засудив вбивство сина та онуків М.Каддафі

Президент Венесуели Уго Чавес засудив вбивство сина та онуків глави Лівії Муаммара Каддафі. У.Чавес також розкритикував США і НАТО за нанесення авіаударів по лівійської території. Лідер Венесуели назвав військове втручання у внутрішні справи Лівії "безумством". Таку заяву У.Чавес зробив під час свого виступу по телебаченню Венесуели, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press. Венесуельський глава сказав, що не розуміє, як лідери таких країн як Італія, Франція та Іспанія можуть продовжувати надавати підтримку військової операції в Лівії.
Нагадаємо, сьогодні вночі молодший син М.Каддафі - 29-річний Саїф аль-Араб - і троє онуків були вбиті в результаті авіаудару НАТО, нанесеного по резиденції лівійського лідера. У будинку в момент авіанальоту також перебував і сам М.Каддафі, він не постраждав.
Після цього відповідальний за проведення військової операції в НАТО в Лівії генерал-лейтенант Шарль Бушар заявив, що Північноатлантичний альянс не ставить метою ліквідації когось особисто, а завдає ударів по лівійським військових об'єктах.
У.Чавес, як і глави Болівії та Куби, вважається союзником М.Каддафі і виступає за вирішення конфлікту у Лівії шляхом переговорів.