ua en ru

Президент Іраку Талабані пройде курс лікування в Німеччині

Президент Іраку Джаляль Талабані, напередодні госпіталізований для надання "невідкладної медичної допомоги", відправиться на лікування до Німеччини. Як повідомили в його адміністрації, Президент живий, і його стан стабілізувався, передає CNN.

Раніше близькі до 79-літнього Талабані джерела повідомили, що Президент пережив інсульт. Також у ЗМІ пройшли повідомлення про смерть Президента після інсульту - напередодні іракське телебачення Baghdad TV повідомило, що Талабані помер.

Відразу після цього Адміністрація Президента підтвердила, що Талабані поступив в лікарню Багдада "у зв'язку з різким погіршенням здоров'я через втому", і спростувала повідомлення про його смерть.

Талабані в останні роки має проблеми зі здоров'ям і вже не раз проходив лікування за кордоном. В 2007 р. Президент лікувався від зневоднення і виснаження в Йорданії, в 2008 р. - переніс операцію на серці в США.

Талабані став першим іракським Президентом курдського походження. Він займає цю посаду з 2005 р. і, незважаючи на те, що посада Президента в Іраку зараз носить більшою мірою церемоніальний характер, не раз виступав у якості посередника у конфліктах іракських етнічних груп і релігійних сект.

Незважаючи на те, що в 2009 р. Талабані оголосив про намір вийти на пенсію, через рік він був переобраний на посаді Президента Іраку.

Читайте також: Одужання Президента Венесуели Уго Чавеса проходить задовільно, - влада країни