ua en ru

Президент Філіппін Дутерте може бути причетний до вбивства близько 200 осіб

Президент Філіппін Дутерте може бути причетний до вбивства близько 200 осіб Фото: Родріго Дутерте

Екс-офіцер розповів про вбивство двох журналістів, які критикували Дутерте

Президент Філіппін Родріго Дутерте в період роботи мером міста Давао створив так званий "загін смерті", який вбивав людей за його наказом, таким чином Дутерте може бути причетний до вбивства близько 200 чоловік. Про це заявив на сенатських слуханнях колишній офіцер міської поліції Артуро Ласканас, передає ВВС.

Зокрема, перебуваючи під присягою, Ласканас заявив що, очолюючи створений Дутерте "загін смерті", був свідком і учасником близько 200 вбивств. За його словами, останнє з них відбулося в 2015 році.

Екс-офіцер також розповів про вбивство двох журналістів, які критикували мера, за вказівкою начальника служби безпеки Дутерте.

Відзначається, що екс-голова "загону смерті" давав свідчення у сенаті в жовтні минулого року, в яких все заперечував. Однак на нинішніх слуханнях офіцер зізнався, що перед минулою дачею показань його залякали: на його адресу і на адресу його близьких почали надходити погрози.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дутерте, будучи мером міста Давао, особисто віддавав накази членам так званого "загону смерті" розправлятися із злочинцями.