ua en ru

Президент Єгипту має намір помилувати прихильників революції, засуджених з політичних причин

Президент Єгипту Мухаммед Мурсі заявив, що має намір помилувати прихильників революції, які були взяті під варту з політичних причин в проміжку між 25 січня 2011 р. та 30 червня 2012 р., передає Associated Press.
Таким чином, помилування поширюється на всіх демонстрантів, які були заарештовані з моменту початку протестів проти режиму Президента Хосні Мубарака до набрання президентську посаду Мурсі.

Помилувані будуть як ті, хто вже отримав строк, так і ті, хто все ще перебуває під слідством. Всього на свободу може вийти кілька тисяч революціонерів. Більшість з них були взяті під варту під час правління Вищої військової ради, яка здійснювала верховну владу після падіння режиму Мубарака в лютому 2011 р.

Складанням списків тих, хто перебуває в ув'язненні з політичних мотивів, займеться Генеральна прокуратура Єгипту. Варто відзначити, що під амністію не потрапляють ті демонстранти, які звинувачуються у вбивстві.
Президентський радник з правових питань Мохаммед Гадалла вже назвав акт помилування політв'язнів "одним з найбільш значущих завоювань революції".

Президент Мурсі, який довгий час був одним з керівників організації "Брати-мусульмани", з моменту свого приходу до влади вже звільнив з в'язниці близько 500 чоловік.

Читайте також: Єгипет забезпечить безпеку туристів, які приїжджають в країну, - Мурсі