ua en ru

Президент Болівії звинуватив США в підготовці його вбивства в 2008 році

Президент Болівії звинуватив США в підготовці його вбивства в 2008 році Фото: президент Болівії Ево Моралес (flickr.com-oasoea)

США підтримували сепаратизм у Болівії в 2008 році

Президент Болівії Ево Моралес заявив, що в 2008 році Сполучені Штати Америки готували його вбивство. Про це він написав у своєму Twitter.

"Ми провели аналіз документів WikiLeaks, який показав, як США підтримували сепаратизм в Болівії. США фінансували опозиційні групи, які вчиняли терористичні акти, щоб розділити нас. Комітет з надзвичайних ситуацій і Південне командування США готували державний переворот і вбивство президента Ево", - написав Моралес.

Нагадаємо, в травні Північна Корея звинуватила спецслужби Сполучених штатів Америки і Південної Кореї в змові з метою вбивства лідера КНДР Кім Чен Ина. Так, згідно з повідомленням Міністерства державної безпеки КНДР, агенти ЦРУ і розвідка Південної Кореї проникли в країну, щоб убити Кім Чен Ина з допомогою біо-хімічної речовини. Північна Корея, у свою чергу, погрозила почати атаку на спецслужби США і Південної Кореї.