ua en ru

Претендентами на посаду голови Полтавської ОДА є О.Удовиченко і О.Лелюк, - джерело.

Претендентами на посаду голови Полтавської обласної державної адміністрації є голова Полтавської облради Олександр Удовиченко і народний депутат Олексій Лелюк. Про це РБК-Україна повідомило інформоване джерело в ОДА. "Удовиченко вже був губернатором при правлінні Кучми. Він має досвід. Під час цієї президентської кампанії він керував публічною кампанією Віктора Януковича. Його, говорять, лобіює Сергій Тігіпко. Лелюк був головою правління "Полтавагазу", потім став нардепом. У попередніх виборах був довіреною особою Януковича в області. Зараз, говорять його лобіює Андрій Клюєв", - сказало джерело.

Губернатор Полтавської області Валерій Асадчев не називає прізвище свого наступника, але вважає, що ним могли б стати голова Полтавської облради Олександр Удовиченко або нардеп Олександр Попов. Останнього нещодавно призначили міністром ЖКГ.

Екс-губернатор Степан Бульба також вважає кандидатуру О.Удовиченка найбільш вірогідною як губернатора.

В той же час джерело з Партії регіонів заявляє, що їм вигідно мати на чолі облради і ОДА "відразу двох своїх людей". Тому він не виключає, що О.Удовиченко залишиться головою облради, а О.Лелюк стане губернатором.

Разом з тим в ОДА говорять, що Полтавська область "віддана на відкуп блоку лівих сил", які підтримали створення коаліції з Партією регіонів.

"Минулого тижня говорили, що область очолить їх представник. Це колишній перший віце-губернатор Віктор Іноземцев. Він працював у губернатора С.Бульби. Проте зараз таких даних немає", - сказало джерело РБК-Україна.

Нинішній губернатор Полтавської області В.Асадчев заявив, що готовий цивілізовано передати владу своєму наступникові і керуватиме областю до нового призначення. На таке призначення він чекає наступного тижня.