ua en ru

Прем'єр Пакистану: В Ісламабаду не має в своєму розпорядженні інформації про знаходження на території країни У.бен Ладена.

У Ісламабаді не мають в своєму розпорядженні інформації про знаходження на території країни лідера міжнародної терористичної мережі "Аль-Кайеда" Усами бен Ладена. Про це заявив прем'єр-міністр Пакистану Юсуф Реза Гилані після зустрічі з прем'єром Великобританії Гордоном Брауном.

"Взагалі кажучи, Пакистан веде війну з тероризмом", - сказав Ю.Р.Гилані на спільній прес-конференції в Лондоні. "У нас хороша співпраця з США в розвідувальній сфері, і я не думаю, що Усама бен Ладен ховається в Пакистані", - цитує CNN слова пакистанського прем'єр-міністра.

Г.Браун раніше виступав з критикою Ісламабаду за нездатність (або небажання) вислідити "терориста номер один". В кінці листопада британський прем'єр заявив в інтерв'ю Sky News, що, на думку Лондона, У.бен Ладен як і раніше знаходиться на території Пакистану. Цієї позиції дотримуються і власті США. Так, в недавній доповіді американського сенату мовилося, що У.бен Ладен перебрався в труднодоступні гірські райони Пакистану ще в грудні 2001 р. і, на загальну думку, перебуває там до цього дня.