ua en ru

Прем'єр-міністр України заявила, що збирається повернути державі тисячі підприємств і сотні банків.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час візиту до Сум заявила, що після завершення президентської виборчої кампанії збирається повернути державі тисячі підприємств і сотні банків. Так вона відреагувала на питання журналістів про проблеми на ВАТ "Сумський м'ясокомбінат", де основним акціонером є колишній голова Сумської облдержадміністрації Володимир Щербань, передає кореспондент РБК-Україна.

"Приклад цього м'ясокомбінату, яким по суті володіє пан Щербань... але зрозуміло, що він на нього не з неба впав, а його забрали просто... показує, що вони (команда Віктора Януковича) не те що не зможуть дати толку країні, але навіть не можуть дати толку одному м'ясокомбінату. І так по всій країні. Сьогодні необхідно рятувати цей завод від Щербаня і ще тисячі заводів по країні і сотні банків, які належать групі Януковича. Їх треба рятувати і повертати державі", - заявила вона.

Ю.Тимошенко додала, що має намір відновлювати промислові підприємства, які сьогодні знаходяться в складній економічній ситуації. "Після завершення президентської кампанії ми жорсткіше підійдемо до цих питань. Підприємства, де є такі власники, які набралися заводів, що вже нікуди дівати і не можуть дати їм товку, необхідно повертати назад державі, налагоджувати роботу на них, а потім шукати справжніх інвесторів, керівників, менеджерів і власників. Держава не спонсоруватиме "Щербанів" і "Януковичів", - заявила прем'єр-міністр.