ua en ru

Прем'єр Туреччини пообіцяв знайти винних у вбивстві курдського адвоката

Прем'єр Туреччини пообіцяв знайти винних у вбивстві курдського адвоката Фото: прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу

За словами Давутоглу, є дві версії загибелі Ельчи

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу пообіцяв знайти винних у вбивстві курдського адвоката Тахира Ельчи, який загинув вчора, 28 листопада, в результаті перестрілки під час прес-конференції в місті Сур. Про це передає видання Anadolu.

"Цей інцидент, безумовно, буде з'ясовано. Ми не дозволимо злочинам залишитися нерозкритими", - сказав Давутоглу.

Разом з тим, він зазначив, що "якщо деякі люди спробують створити хаос у зв'язку з цим інцидентом, ми не залишимося байдужими".

За словами Давутоглу, є дві версії загибелі Ельчи. Згідно з першою, він став жертвою замаху. Другий сценарій припускає, що адвоката смертельно поранили в перестрілці. Точна інформація про обставини смерті буде встановлена в ході балістичної експертизи, її результати представлять громадськості, пообіцяв прем'єр.

Нагадаємо, вчора, 28 листопада, в результаті перестрілки під час прес-конференції в місті Сур (Туреччина) загинув голова асоціації адвокатів турецького Діярбакира Тахір Ельчи, а також один поліцейський. Ще троє поліцейських отримали поранення.

Пізніше близько двох тисяч людей взяли участь в акції протесту на площі Таксим в центрі Стамбула після повідомлення про вбивство Ельчи.

Повідомлялося, що поліція застосувала водяні гармати та сльозогінний газ для розгону протестувальників, які вийшли на вулиці.