ua en ru

Прем'єр-міністр Туреччини закликає реформувати ООН

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав реформувати Організацію Об'єднаних Націй через її нездатність врегулювати кризу в Сирії. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Голова турецького уряду, виступаючи в суботу на Всесвітньому Стамбульському форумі, заявив: "Реформа ООН необхідна. Цю проблему слід вирішити щонайшвидше! П'ять постійних членів Радбезу ООН не можуть визначати долю світу. Країни Заходу вже не є єдиним світовим центром, який став багатополюсним, і продовжуватиме мінятися".

Турецький прем'єр також підкреслив, що протягом півтора років у Сирії загинули близько тридцяти тисяч осіб і більше двохсот п'ятдесяти тисяч вимушено покинули країну, рятуючись від насильства. Як повідомляють місцеві ЗМІ, Туреччина прийняла на своїй території більше ста тисяч сирійців, для яких організовано декілька палаткових таборів в трьох прикордонних провінціях.

Щодня до країни прибувають нові біженці. В суботу до турецьких лікарень була відправлена велика група мирних сирійських громадян, що отримали поранення в ході зіткнень повстанців з солдатами регулярної армії в околицях міста Алеппо.

Читайте також: Російська політика відносно Сирії морально неспроможна, - Держдепартамент США