ua en ru

Премаркет: Зовнішній фон при відкритті нейтральний

Азіатські індекси сьогодні вранці зростають. Ієна продовжує своє зниження по відношенню до долара. Японський Nikkei зріс на 0,91%, Hong Kong Hang Seng зростає на 0,42%. Ф'ючерси на американські індекси сьогодні вранці незначно зростають. Російські індекси станом на 9:30 в плюсі - РТС збільшується на 0,18%, ММВБ підвищується на 0,14%. Очікується відкриття українського ринку на нейтральній території. Про це розповіли аналітики іг ІТТ.

США

У середу, 26 грудня, торги в США завершилися зниженням основних індексів. Активність інвесторів була невисокою, переговори з фіскального обриву продовжаться тільки сьогодні, до цього гравці на фондовому ринку воліють займати вичікувальну позицію. Макроекономічна статистика значного впливу на торги не надала. Індекс роздрібних продажів за розрахунком Redbook в річному вираженні зріс з 2,4% до 2,9%, за розрахунком ICSC - знизився з 3,5% до 3,2%. Індекс цін на житло зріс з 3% до 4,3% при очікуваннях на 4%. За підсумками дня індекс Dow Jones знизився на 0,19%, S&P знизився на 0,48%, Nasdaq опустився на 0,79%.
Європа

Основні європейські біржі були закриті.

Ціна лютневого контракту нафти марки Brent підвищилася на $2,27 до $111,07/барель.

В Україні

Торги на українському фондовому ринку проходили дуже волатильним на низьких обсягах. Значення індексу УБ за підсумками торгів підвищилася на 0,42% і склало 951,4.

Обсяг торгів акціями на ринку заявок склав 2,2 млн. грн. Обсяг торгів на терміновому ринку дорівнював 13,8 млн. грн. Загальний обсяг торгів за вчорашній день - 38,3 млн. грн.

Зросли в ціні всі акції індексного кошика за винятком Центренерго (-0,43%) і Алчевського металургійного комбінату (-0,37%). Лідерами зростання були акції "Укрнафти" (+2,68%).

Премаркет

Зовнішній фон при відкритті нейтральний.

Азіатські індекси сьогодні вранці зростають. Ієна продовжує своє зниження по відношенню до долара. Японський Nikkei зріс на 0,91%, Hong Kong Hang Seng зростає на 0,42%.

Ф'ючерси на американські індекси сьогодні вранці незначно зростають.

Російські індекси станом на 9:30 в плюсі - РТС збільшується на 0,18%, ММВБ підвищується на 0,14%.

Очікування

Очікуємо відкриття українського ринку на нейтральній території.

В США о 15:30 очікуємо публікацію кількості первинних і повторних заявок на допомогу з безробіття, 17:00 - індекс довіри споживачів від Conference Board та продажу на первинному ринку житла.

Джерело: UBR