ua en ru

Премаркет: В Японії, Німеччині та Італії сьогодні торгів немає

В Японії, Німеччині та Італії сьогодні торгів немає. Крім того, у більшості бірж раннє закриття (12:00-14:00). Азіатські індекси сьогодні вранці зростають. Hong Kong Hang Seng зростає на 0,16%. Ф'ючерси на американські індекси сьогодні вранці знижуються в районі 0,45%-0,55%. Російські індекси станом на 9:50 в плюсі - РТС збільшується на 0,24%, ММВБ підвищується на 0,13%. Очікуємо відкриття українського ринку на нейтральній території. Про це розповіли аналітики іг ІТТ.

США

У п'ятницю, 21 грудня, торги в США завершилися зниженням основних індексів. Тема фіскального обриву поки залишається основною. Рейтингове агентство Fitch пригрозило знизити кредитний рейтинг країни у разі, якщо республіканці і демократи не зможуть домовитися з приводу вирішення цієї проблеми. У той же час, переговори поновляться лише після закінчення різдвяних свят, що знижує ймовірність їх завершення до нового року.

Макроекономічна статистика в основному вийшла непогана. Так, особисті доходи в США збільшилися на 0,6% при очікуваннях зростання на 0,3%. Витрати, як і очікувалося, зросли на 0,4%. Замовлення на товари тривалого користування збільшилися на 0,7% при очікуваннях на 0,3%. Індекс настроїв споживачів від Мічиганського Університету несподівано впав з 75 до 72,9. За підсумками дня індекс Dow Jones знизився на 0,91%, S&P знизився на 0,94%, Nasdaq опустився на 0,96%.

Європа

Європейські біржі закрилися зниженням основних індикаторів. Прем'єр Італії Маріо Монті, як і обіцяв, після прийняття розробленого ним бюджету подав у відставку. На прес-конференції він заявив, заявив, що не приєднуватиметься до будь-якої партії на дострокових парламентських виборах, але висловив готовність очолити майбутній уряд. За підсумками дня, британський FTSE знизився на 0,31%, DAX (Німеччина) зменшився на 0,47%, CAC 40 (Франція) опустився на 0,15%.

Ціна лютневого контракту нафти марки Brent знизилася на $1,23 до $108,97/барель.

В Україні

Торги на українському фондовому ринку відкрилися дуже волатильним, і протягом дня проходили з негативною динамікою під впливом зовнішнього негативу. Значення індексу УБ за підсумками торгів знизилася на 0,71% і склало 939,62.

Обсяг торгів акціями на ринку заявок склав 7,6 млн. грн. Обсяг торгів на терміновому ринку дорівнював 18,5 млн. грн. Загальний обсяг торгів за вчорашній день - 72,9 млн. грн.

Знизилися в ціні всі акції індексного кошика за винятком Центренерго (+1,43%) і Єнакіївського металургійного заводу (+0,1%). Аутсайдерами були акції Укрнафти (-2,42%).

Премаркет

Зовнішній фон при відкритті нейтральний.

В Японії, Німеччині та Італії сьогодні торгів немає. Крім того, у більшості бірж раннє закриття (12:00-14:00).

Азіатські індекси сьогодні вранці зростають. Hong Kong Hang Seng зростає на 0,16%.

Ф'ючерси на американські індекси сьогодні вранці знижуються в районі 0,45%-0,55%.

Російські індекси станом на 9:50 в плюсі - РТС збільшується на 0,24%, ММВБ підвищується на 0,13%.

Очікування

Очікуємо відкриття українського ринку на нейтральній території.

Сьогодні в Україні публікуються дані щодо пасажирських та вантажних перевезень за 11 місяців та звіт про діяльність підприємств сфери послуг.

За кордоном важливої статистики опубліковано не буде.

Джерело: UBR