ua en ru

Попередні дані голосування надійдуть до ЦВК через один-два дні після дня виборів, - Магера

Попередні дані голосування на парламентських виборах надійдуть до Центральної виборчої комісії (ЦВК) через один-два дні після дня виборів. Про це під час зустрічі з представниками місії ОБСЄ повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає прес-служба Центрвиборчкому.

Магера роз'яснив механізм підрахунку голосів на дільницях і в окружних виборчих комісіях та повідомив, коли будуть надходити попередні і офіційні дані голосування до ЦВК.

Читайте також: Календар виборчої кампанії

"В першому випадку це буде один-два дні, а офіційне встановлення результатів виборів має відбутися до 12 листопада включно, тобто через 15 днів, як вимагає закон. Хоча в майбутньому, я гадаю, необхідно скорочувати цей час", - сказав Магера.

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р. Вони пройдуть за змішаною системою - за партійними списками і в мажоритарних округах. Прохідний бар'єр становить 5%, у виборах за списками можуть брати участь тільки політичні партії.

Правом голосу на виборах можуть скористатися 36 млн 253 тис. 147 людей. Завершитися виборчий процес повинен до 2 грудня.