ua en ru

Представники ГПУ планують найближчим часом зустрітися із Т.Чорноволом, щоб вирішити питання ексгумації тіла його батька

Представники Генеральної прокуратури України (ГПУ) мають намір найближчим часом зустрітися із народним депутатом Тарасом Чорноволом, щоб вирішити питання ексгумації тіла загиблого в автокатастрофі В'ячеслава Чорновола. Про це на прес-конференції заявив генеральний прокурор Олександр Медведько, коментуючи перебіг розслідування кримінальної справи щодо загибелі тодішнього лідера Народного руху України В.Чорновола, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найближчим часом ми знайдемо можливість зустрітися із сином Чорновола народним депутатом Тарасом Чорноволом і ... вирішимо питання щодо ексгумації тіла", - сказав генпрокурор.

За його словами, нещодавно завершилася судово-медична експертиза тіла водія В.Чорновола - Євгена Павлова, який загинув у тій самій автокатастрофі.

"Була призначена і проведена ексгумація тіла водія Павлова. Ми зовсім нещодавно отримали висновок судово-медичної експертизи", - сказав О.Медведько, не уточнивши, які саме результати було отримано.

Т.Чорновіл наприкінці минулого року на зустрічі із керівництвом ГПУ заявив, що дасть свою згоду на ексгумацію лише після завершення президентських виборів, щоб запобігти політизації цього питання.

Нагадаємо, В.Чорновіл загинув у результаті ДТП 25 березня 1999 р. під Києвом, коли його автомобіль врізався в КАМАЗ із причепом, який розвертався на дорозі. Лідери тодішньої опозиції назвали трагедію "політичним убивством".