ua en ru

Головою правління ПУМБ призначений Черненко замість Вайсмана

Наглядова рада ПАТ "Перший український міжнародний банк" (ПУМБ) прийняв рішення про призначення Сергія Черненко на посаду голови правління. До узгодження кандидатури Національним банком України (НБУ) Черненко буде виконуючим обов'язки голови правління, повідомляє прес-служба банку.

Згідно з повідомленням, Костянтин Вайсман, який раніше обіймав посаду голови правління ПУМБ, залишає банк у зв'язку з припиненням дії свого контракту за угодою сторін.

Сергій Черненко почав роботу в ПУМБ у 1997 р. на посаді спеціаліста центрального управління оцінки ризиків, в 2005 р. був призначений начальником центрального управління ризиків і увійшов до складу правління ПУМБ. У лютому 2006 р. Сергій Черненко був запрошений на позицію члена наглядової ради ПУМБ, яку займав за березень 2008 р. З вересня 2008 р. - заступник голови правління ПУМБ. У квітні 2011 р. Сергій Черненко призначений першим заступником голови правління, а в лютому 2012 р. також зайняв посаду фінансового директора (CFO) ПУМБ.

ПУМБ - універсальний банк входить у першу групу банків за класифікацією Національного банку України (НБУ). 92,24% акціонерного капіталу банку належить ТОВ "СКМ Фінанс" (підконтрольний групі СКМ Ріната Ахметова).

Читайте також: Чистий прибуток ПУМБ у 2011 р. виросла на 14,3% - до 268,2 млн грн.