ua en ru

Голова комітету Верховної Ради проти скасування незалежного тестування та відмови від Болонської системи.

Голова комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Володимир Полохало заявив, що вступ до ВНЗ за сертифікатами незалежного зовнішнього оцінювання є дуже важливим механізмом реалізації конституційного права громадян на рівний доступ до вищої освіти, повідомила прес-служба БЮТ. "Талановиті учні мають можливість вступити до вищих навчальних закладів без будь-яких хабарів, виключно на підставі незалежного зовнішнього оцінювання", - зазначив він.

Коментуючи критичні висловлювання віце-прем'єр-міністра України В.Семиноженка щодо Болонської системи освіти, голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти сказав: "Болонську систему не треба ідеалізувати, але ж відмовлятися від неї - це означає відмовитись від європейського освітнього простору". "Це означає, що ми консервуємо негативні тенденції в нашій освіті, зокрема у вищій", - сказав В.Полохало.

"Наука і освіта - найбільш інтегровані сфери існування будь-якої держави. Якщо ми сьогодні не будемо інтегровані в європейський освітній простір, науковий простір - ми залишимось на манівцях суспільного і освітнього розвитку", - резюмував В.Полохало.

Голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Володимир Полохало таким чином висловися щодо заяв віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка щодо відміни незалежного зовнішнього оцінювання при вступі до ВНЗ та відмови від Болонської системи освіти.