ua en ru

Голова Київського апеляційного адмінсуду звернувся до Вищої ради суддів у зв'язку з блокуванням роботи суду.

Голова Київського апеляційного адміністративного суду (КААС) Анатолій Денисов звернувся до Вищої ради суддів України (ВРСУ) у зв'язку з блокуванням роботи суду. Про це він повідомив РБК-Україна. "Я написав лист голові Вищої ради юстиції, оскільки згідно із законом вони повинні забезпечувати роботу суддів", - сказав він, додавши, що буде чергове рішення, "буде черговий папір".

За його словами, двоє депутатів від Партії регіонів - Юрій Мірошниченко, Валерій Бондик приїхали сьогодні о 8:00 до КААС і вимагали від А.Денисова співпраці, інакше загрожували кримінальною справою. Голова суду вийшов з кабінету. Близько 11:00 до суду приїхав Е.Тедеєв.

А.Денисов повідомив, що до суду їдуть представники Блоку Юлії Тимошенко.

Він також повідомив, що звернувся в міліцію у зв'язку з блокуванням роботи суду. "Мені вже дзвонили, що їдуть ... І уявіть, що це буде ... Я викликав наряд міліції, про всяк випадок ... але вони (нардепи) у нас недоторканні", - сказав суддя. "Нічого більшого", окрім як спостерігати, міліція не буде. За словами А.Денисова, розблоковувати роботу суду зможуть тільки самі депутати.

Він нагадав, що це вже третє блокування роботи суду за останні декілька років.

Нагадаємо, сьогодні о 15:00 у КААС слухатиметься справа "Янукович проти Тимошенко, в якому він вимагає визнати її дії протиправними", зазначив А.Денисов.