ua en ru

Голова Ради Федерації РФ С.Миронов закликав "припинити знущання над людьми" переходом на "зимовий" час

Голова верхньої палати парламенту Російської Федерації - Ради Федерації - Сергій Миронов закликає "припинити знущання над людьми, яке називається переведенням годинників на "зимовий" і "літній" час", передає РБК.

"Наполягав і продовжую наполягати на цьому. Економічні аргументи в даному випадку неприйнятні. Тому що їх позбавляє всякого сенсу медична статистика", - сказав він журналістам.

За словами С.Миронова, "якщо економічні вигоди від такої гри з часом вельми сумнівні, то збільшення кількості звернень до лікарів відбудеться безсумнівно, як це і трапляється вже багато років навесні і восени в перші дні після переведення стрілок годинника". "Найдивніше для мене полягає в тому, що, незважаючи на очевидну абсурдність ігор з часом, ми так довго тягнемо з їхнім скасуванням. Гаразд би для цього були потрібні якісь особливі заходи. Ні, достатньо одного рішення! Упевнений, рано чи пізно воно буде прийнято. І ми будемо жити не за бюрократичними, а за природними годинами", - підкреслив С.Миронов.

Нагадаємо, що переведення стрілок годинника на "зимовий" час повинен відбутися в ніч з 30 на 31 жовтня.