ua en ru

Підприємства харчової і переробної промисловості АРК у 2007 р. збільшили випуск продукції на 14,3% - до 3,1 млрд грн.

Підприємствами харчової і переробної промисловості, віднесеними до сфери управління Міністерства аграрної політики Автономної Республіки Крим, за підсумками 2007 р. випущено продукції в зіставних цінах на суму 3,1 млрд грн, що вище за рівень 2006 р. на 14,3%. Про це повідомляє прес-служба Ради міністрів АРК. Так, за 2007 р. вироблено в натуральному виразі м'яса, враховуючи субпродукти 1 категорії, 84,2 тис. т, що на 11,7% вище за аналогічний період 2006 р., ковбасних виробів - 6,6 тис. т (+40,3%), молока обробленого рідкого - 10,4 тис. т (+18,2%), масла вершкового - 2,1 тис. т (+10,4%), сиру свіжого неферментованого - 1,8 тис. т (+9%), кисломолочних продуктів - 13,4 тис. т (+15,8%), борошна - 134,8 тис. т (+17,5%), крупи - 10,9 тис. т (+6,1%), кормів для сільськогосподарських тварин - 114,4 тис. т (+3,8%), виноградного вина - 6346 тис. дав (+26,6%), коньяку - 1033 тис. дал (+35%), мінеральної води - 3608 тис. дал (+29,3%), безалкогольних напоїв - 6582 тис. дал (+25,9%). Водночас понижені обсяги виробництва лікеро-горілчаних виробів на 20,5%, а також хлібобулочних виробів - на 0,6%, макаронних виробів - на 1,5%.