ua en ru

Для запобігання масовим отруєнням дітей у школах Одеської області чергуватимуть поліцейські, - Степанов

Для запобігання масовим отруєнням дітей у школах Одеської області чергуватимуть поліцейські, - Степанов Фото: Максим Степанов (пресс-служба ОДА)

Безпеку посилять під час останніх дзвоників та випускних

В освітніх установах Одеської області посилять заходи безпеки під час останніх дзвоників та випускних. Таке доручення дав голова Одеської обласної адміністрації Максим Степанов обласному департаменту освіти, головам райдержадміністрацій та мерам міст, а також директорам загальноосвітніх шкіл. Про це повідомляє прес-служба Одеської міської адміністрації.

Глава області рекомендував залучати до забезпечення правопорядку МНС і Нацполіцію.

"Важливо, щоб на всіх майбутніх масових заходах в школах Одеської області було забезпечено присутність правоохоронців. По всьому регіону повинні бути посилені заходи безпеки з відповідним інструктажем школярів. В Україні відбулося вже три випадки масових отруєнь дітей, ми повинні попередити подібні випадки в регіоні. Ми говоримо про заходи безпеки під час святкування закінчення навчального року, випускних та проведення зовнішнього незалежного тестування", - заявив Степанов.

Стороннім особам, які не беруть участі в освітньому процесі, доступ до школи буде обмежений. Паралельно з цим буде посилено контроль щодо недопущення потрапляння в навчальні заклади регіону отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, які можуть становити загрозу здоров'ю і життю учнів. Також на всіх шкільних лінійках буде забезпечено присутність представників Ювенальної превенції.

Нагадаємо, в травні в трьох регіонах України були зафіксовані масові отруєння дітей невідомою речовиною. Мова йде про Черкаси, Миколаєв та Харків.