ua en ru

Пропозицій про відправку німецьких миротворців в Україну не надходило, - РНБО

В даний момент відсутня домовленість про охорону солдатами бундесверу співробітників спостережної місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на сході України.

В даний момент відсутня домовленість про охорону солдатами бундесверу співробітників спостережної місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на сході України. Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Андрій Лисенко в суботу, 4 жовтня, на брифінгу в Києві, передає DW.

Лисенко зазначив, що міжнародну місію планується задіяти для розмежування території з метою визначення меж буферної зони. Співробітники цієї місії повинні бути беззбройні, підкреслив Лисенко, додавши, що "мови не було про те, щоб їх охороняли.
Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн в інтерв'ю Bild повідомила, що конкретні деталі майбутньої місії будуть обговорені після того, як Німеччина і Франція представлять доповідь про можливу допомогу ОБСЄ у місії на Україні.

Коментуючи цю інформацію, Лисенко заявив, що мова йде про наміри німецької сторони.

"Наскільки я знаю, бундестаг повинен спочатку ухвалити це рішення", - заявив він, додавши, що з німецької сторони поки не надходило відповідних заяв або пропозицій.

Нагадаємо, раніше німецькі ЗМІ повідомили з посиланням на міністерство оборони ФРН, що для місії в Україні планується задіяти 200 німецьких солдат: 150 для управління безпілотних літальних апаратів і 50 для охорони спостерігачів ОБСЄ.