ua en ru

Пропозиція Путіна про об’єднання «Газпрому» з «Нафтогазом» означає створення «Газпрому» зразка «холодної війни», - Віктор Ющенко.

Пропозиція В.Путіна щодо об'єднання «Газпрому» з «Нафтогазом» означає створення «Газпрому» зразка «холодної війни», коли газ і нафта використовувалися як інструменти тиску на всю Європу. Таку думку висловив Президент України 2005-2010 рр. Віктор Ющенко.
«Такий імперський проект суперечить українським національним інтересам і перекреслює всі напрацювання України за 18 років щодо інтеграції української енергетики в цивілізований європейський енергетичний простір... Це шлях до відновлення в українському, а відтак - європейському енергетичному секторі корупції і диктату монополіста», - переконаний Ющенко.
«Нинішня влада в Україні... готова розглядати пропозиції, за якими в українців хочуть забрати національну власність, яка створювалася десятиліттями важкої праці багатьох поколінь наших громадян і є ключовим інструментом утвердження української державності».
«Безумовно, початок цьому процесу рейдерського захоплення української ГТС було покладено під час підписання кабальних для нашої держави газових контрактів 19 січня 2009 року», - відзначає Ющенко, додаючи, що «сьогодні ця гра без правил отримує продовження на новому якісному рівні».
Президент України 2005-2010 рр. наголошує: «В разі реалізації ініціативи Путіна щодо створення нового «Газпрому», українцям не знайдеться в ньому місця».
«Тепер, після антидержавного рішення Верховної Ради України 27 квітня 2010 року щодо фактично вічного базування ЧФ РФ на нашій території, майже очевидно, що разом з газпромівськими інженерами і техніками на підприємства ГТС по всій території нашої держави прийдуть російські гарнізони для так званого захисту російських громадян і власності на українській території. Такий потенційний сценарій повністю вкладається в логіку сучасної російської воєнної доктрини і загрожує державності України», - застерігає Віктор Ющенко.