ua en ru

Правозахисники повідомили про загибель 4 мирних жителів від авіаударів Росії в Сирії

Правозахисники повідомили про загибель 4 мирних жителів від авіаударів Росії в Сирії Фото: Сирія

У провінції Хомс похоронна процесія потрапила під авіаудар літаків

Щонайменше четверо мирних жителів загинули при нанесенні ударів російської і сирійської авіацією по цілям в центральній частині та на півночі Сирії. Про це повідомляє Associated Press з посиланням розташований у Лондоні " Сирійський центр моніторингу дотримання прав людини та інформаційну платформу активістів "Сирійська революція: Тель-Бісу".

Повідомляється, що в селі Аль-Ганто в провінції Хомс похоронна процесія потрапила під авіаудар літаків, які, як вважають правозахисники, були російськими. За даними правозахисників, під час обстрілу загинули чотири людини. Агентство також наводить слова опозиційного активіста Бебарса Аль-Телаві. За його словами, жителі села брали участь у похоронах чоловіка, померлого від ран, які він отримав в ході авіанальоту днем раніше.

AP призводить свідоцтва супротивників президента Башара Асада, за словами яких, у неділю, 18 жовтня, авіаудари по Аль-Ганто і місту Таль-бісу були нанесені більше десяти разів. В обстрілі брали участь гелікоптери урядових військ, які скидали на прилеглу село Тер-Маела бочкові бомби.

Нагадаємо, Міноборони Великобританії звинуватив РФ в загибелі сотні мирних жителів в Сирії.