ua en ru

Правоохоронні органи Тунісу заявили про причетність колишнього Президента до вбивства 182 осіб

Органи військової юстиції Тунісу заявили, що колишній Президент держави Зін аль-Абідін бен Алі причетний до вбивства 182 осіб. Ці люди були вбиті під час масових виступів у січні цього року, які привели до зміни влади в туніському державі. Про це повідомляє РБК з посиланням на радіостанцію Europe1.

Нагадаємо, з 13 червня 2011 р. в Тунісі почався судовий процес проти Алі і його другої дружини Лейли Трабелсі. Слухання проходять заочно, оскільки подружжя знаходиться в Саудівській Аравії. Політика та його дружину звинувачують у корупції, крадіжці державних коштів і причетності до торгівлі наркотиками. Однак органи військової юстиції зі свого боку заявили про власне розслідування злочинів, вчинених у ході подій січня 2011 р. в Тунісі. У причетності до них підозрюється Алі і колишній глава міністерства внутрішніх справ держави Рафік Бельхадж Касем.

Глава Тунісу і його дружина 14 січня ц.р. втекли з країни до Саудівської Аравії, фактично кинувши управління державою. Це відбулося на тлі безперервних акцій протесту проти правління Алі, який перебував при владі з 1987 р.