ua en ru

Правоохоронці затримали організаторів теракту в Одесі

Правоохоронці затримали організаторів теракту в Одесі Фото: СБУ (РБК-Україна)

Затримані входили до групи, створеної РФ для дестабілізації ситуації на Півдні України

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією затримали організаторів терористичного акту в Одесі, який стався у центрі міста 24 липня поточного року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"24 липня у центрі міста невідомі підірвали легковик, у якому, за попередніми даними експертизи, було закладено шістсот грамів вибухівки у тротиловому еквіваленті. Того ж дня правоохоронці затримали у районі проведення антитерористичної операції, поблизу лінії розмежування, виконавця теракту - вимушеного переселенця з тимчасово окупованої території Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що правоохоронці затримали в Одесі й спільника виконавця теракту.

За інформацією відомства, затримані входили до законспірованої групи, яка пройшла навчання та інструктаж в Росії для дестабілізації ситуації на Півдні України.

"Правоохоронці задокументували контакти зловмисників з кураторами, у тому числі за допомогою кодованих каналів зв’язку. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (Терористичний акт)), обом затриманим повідомлено про підозру", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 24 липня на вулиці Жуковського у центрі Одеси вибухнув автомобіль "Жигулі", вибух мав ознаки кримінального злочину.