ua en ru

Правоохоронці затримали на кордоні чоловіка, який перевозив 1 кг кокаїну в шлунку

Правоохоронці затримали на кордоні чоловіка, який перевозив 1 кг кокаїну в шлунку Фото: затримання (Pixabаy)

Чоловікові загрожує позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна

Правоохоронці в зоні митного контролю в міжнародному пункті пропуску затримали чоловіка, який намагався перевезти 1 кг кокаїну з Федеративної Ресуплики Бразилія на територію України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Так, прокуратура Київської області повідомила про підозру чоловіка, який проковтнув понад 1 кг кокаїну, пересипавши його в засоби контрацепції, щоб контрабандою перевезти наркотики з Бразилії в Україну.

"Молодий чоловік, за грошову винагороду в сумі 4,5 тис. доларів, погодився перевезти наркотичний засіб, обіг якого обмежений - кокаїн, з Федеративної Республіки Бразилія в Україні. Отримавши більше 1 кг кокаїну у Бразилії чоловік пересипав його в 28 презервативів і проковтнув, щоб непомітно перевезти його контрабандою через митні кордони в шлунку", - йдеться в повідомленні.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Чоловікові загрожує позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Правоохоронці затримали на кордоні чоловіка, який перевозив 1 кг кокаїну в шлунку

Фото: 1 кг кокаїну, який злоумисник перевозив у шлунку (kobl.gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітниками Державної прикордонної служби під час прикордонного контролю в міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримано громадянина Росії, який перебував у міжнародному розшуку.