ua en ru

Правоохоронці розслідують загибель двох військовослужбовців на Донбасі

Правоохоронці розслідують загибель двох військовослужбовців на Донбасі Іллюстративне фото (ООС)

СБУ та поліція ведуть розслідування

Офіс Генерального прокурора контролює хід розслідування та судового розгляду за кожним фактом загибелі військовослужбовців в зоні проведення ООС від обстрілів бойовиків. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу бойовиками "ДНР" 15 січня 2020 року промислової зони м. Авдіївка, внаслідок чого загинув військовослужбовець ЗСУ (ч. 3 ст. 258 КК України).

Також в с. Новозванівка (Луганська область) на бойових позиціях внаслідок снайперського обстрілу з напрямку окупованого с. Калинове загинув ще один військовослужбовець. За вказаним фактом слідчим відділом Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях в ЄРДР зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК України.

Нагадаємо, у районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі минулої доби, 16 січня, збройні формування Російської Федерації посилили снайперську активність.

РБК-Україна писало, що 16 січня відбулося перше в 2020 році засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську. Представники України запропонували чотири нові ділянки для розведення сил на Донбасі. Зокрема, українська сторона наполягає на розведенні в районі залізничного мосту в Станиці Луганській, поблизу Авдіївки, Новоселиці Другої та в районі пункту пропуску "Гнутове".