ua en ru

Уряд України 25 листопада ц.р. прийме рішення щодо початку вакцинації проти грипу А (H1N1), - Ю.Тимошенко.

Уряд України 25 листопада ц.р. на своєму засіданні прийме рішення щодо початку вакцинації проти грипу А (H1N1). Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у ході зустрічі з представниками Всесвітньої організації охорони здоров'я, передає кореспондент РБК-Україна. "Ми докладемо усіх зусиль, щоб завтра (25 листопада) на засіданні уряду прийняти лист-звернення щодо надання вакцини (проти грипу А (H1N1), яку надасть ВООЗ) і ми приймемо рішення на засіданні уряду про початок такої вакцинації проти пандемічного грипу", - сказала вона.

При цьому прем'єр запевнила, що на позачерговому засіданні Верхової Ради України, яке відбудеться 26 листопада, буде вирішене питання щодо фінансування протиепідемічних заходів, а також буде вирішено питання щодо внесення змін до законодавчих актів з метою спрощення процедури реєстрації вакцини проти грипу А (H1N1).
Також голова уряду запевнила, що уряд за бюджетні кошти закупить ще додаткову партію протипандемічної вакцини, окрім тих 5 млн доз, які ВООЗ надасть в якості гуманітарної допомоги.
Нагадаємо, 26 листопада відбудеться з ініціативи БЮТ відбудеться позачергове засідання Верховної Ради України для подолання вето Президента України на закон про виділення 1 млрд грн для подолання наслідків епідемії грипу.